Εκμάθηση Γερμανικής Γλώσσας
  • Register

Επιδοτούμενα προγράμματα Γερμανικών

sprechen

Σε ταχύρυθμα (6 μήνες περίπου) για αρχάριους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του τουρισμού, εμπορίου, πολιτισμού παιδείας, διακίνησης αγροτικών προϊόντων και ανέργους νέους. Στο τέλος δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης και όσοι επιθυμούν μπορούν να δώσουν εξετάσεις.

  • Δωρεάν βιβλία
  • Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό (test προσομοίωσης, εργασίες κλπ)

Η βασική γνώση της γερμανικής γλώσσας εκτιμάται σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη μητρικήγλώσσα μεταξύ των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί γλώσσα εργασίας στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. Η Γερμανία είναι η χώρα με τις σημαντικότερες εξαγωγές στον κόσμο και ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας.
Η Γερμανία λόγω της ιλιγγιώδους της ανάπτυξης καθιέρωσε διευκολύνσεις στην αγορά εργασίας όσον αφορά τους πτυχιούχους ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η Γερμανία είναι η «χώρα της ευκαιρίας», με πολύ χαμηλό ποσοστό ανεργίας και χρειάζεται άμεσα εξειδικευμένο προσωπικό, αφού χιλιάδες επιχειρήσεις της αναζητούν αγωνιωδώς νέους που θέλουν να εργαστούν με απαραίτητη προϋπόθεση την εκμάθηση Γερμανικών, σε βασικό επίπεδο.

germanΕπιπλέον τα γερμανικά Πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Γνωρίζοντας κάποιος Γερμανικά, τη γλώσσα του Goethe, του Schiller, του Einstein και του Nietzsche, μπορεί να κατανοήσει πλήθος βιβλίων στο πρωτότυπο. Σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται από τον οργανισμό DAAD, οι γλώσσες στις οποίες γράφονται τα περισσότερα βιβλία παγκοσμίως είναι η Αγγλική, η Κινεζική και η Γερμανική.
Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe πραγματοποιεί ταχύρρυθμα τμήματα γερμανικών με πιστοποίηση.